Съпругата на френския президент (2007-2012 г.) Никола Саркози - Карла Бруни-Саркози,

...
Съпругата на френския президент (2007-2012 г.) Никола Саркози - Карла Бруни-Саркози,
Коментари Харесай

Прикривала ли е Карла Бруни милиони?

Съпругата на френския президент (2007-2012 г.) Никола Саркози - Карла Бруни-Саркози, беше разпитана като обвинена в част от огромното следствие на либийското финансиране на президентската акция на брачна половинка ѝ през 2007 година, съобщи Агенция Франс Прес.

От 56-годишната певица и някогашен супермодел се желае да изясни възможната си роля в зрелищния поврат на френско-ливанския медиатор Зиад Такиддин, който в края на 2020 година ненадейно и краткотрайно оправда Никола Саркози за всевъзможни нарушавания, откакто беше негов основен обвинител по така наречен дело за либийски средства.

Съдилищата подозират, че няколко души от обкръжението на Саркози са организирали това отдръпване, с цел да повлияят на хода на следствието. Самият Никола Саркози, който отхвърля обстоятелствата, беше упрекнат при започване на октомври в тази част на делото в укриване на подстрекател и скрит план за проведена машинация за да се измами съдът.

Карла Бруни-Саркози, която се омъжи за Никола Саркози през 2008 година, беше изслушана като елементарен очевидец през юни 2023 година по това следствие, само че избрани детайли накараха съдията, който води следствието, да я смята за обвинена.

Вече има 11 основни настоящи лица по това дело, които са обвинени, че по друго време и в друга степен са взели участие в тази интервенция, заяви БГНЕС.

При разпита си по време на повдигането на обвиняването при започване на октомври Никола Саркози освободи от отговорност брачната половинка си. " Съпругата ми няма нищо общо с това ", сподели той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР